The 2 most important days in your life
are the day you were
born
 and the day  you find out why. 

    Mark Twain  

 

 

 


Inschrijven is noodzakelijk en kan via contacts.

Al deze workshops kunnen ook gegeven worden op aanvraag. Neem contact met me op voor meer info en voorwaarden.

 

 • Adem je vrij! - nieuwe datum te bepalen (van 19.30u tot 22u)

  Doesessie met praktische ademhalingsoefeningen vanuit mindfulness en hartcoherentie, om tot rust en in balans te komen, én op te laden. Je kan er nadien ook zelf mee aan de slag.

  In tegenstelling tot wat we vroeger dachten, wordt ons functioneren niet enkel aangestuurd door onze hersenen, maar ook door ons hart. Gevoelens zijn veel sneller en krachtiger dan gedachten. Gevoelens & emoties hebben een diepgaand effect op de balans in ons autonome zenuwstelsel en het ritme van onze hartslag. Dit hartritme varieert voortdurend. Uit onderzoek is gebleken dat de communicatie tussen hart en hersenen verloopt via de variatie van dit hartritme. Door ons hartritme te beïnvloeden aan de hand van oprecht positieve gevoelens kunnen we ‘gezonde’ boodschappen sturen naar ons brein, en ons zenuwstelsel, hart- en vaatstelsel, hormonaal en immuunsysteem in evenwicht brengen. Dit uit zich in de praktijk door een hoger prestatievermogen, minder stress, een groter welzijn en emotionele stabiliteit. Hartcoherentietechnieken blijken erg efficiënt om stress te reduceren en het zelfgenezend vermogen te verhogen (ziekte is immers vaak het gevolg van aanhoudende stress). 

  Deelname: 35€ vooraf te betalen, vroegboekkorting tot , daarna 40€. max. 10 deelnemers.
  Locatie: De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne.

 • Burn-out: van shit naar hit! donderdag 28 maart van 19.30u tot 22u

  Burn-out lijkt wel 1 van de epidemies van deze tijd te zijn. Voor wie er midden in zit absoluut geen pretje, maar wie er uit komt, kan soms toch erkennen dat het achteraf gezien een goeie zaak is geweest.
  Tijdens deze interactieve avond overlopen we kort de signalen, symptomen, maar vooral de patronen die aan de basis liggen van een burn-out, hoe deze ontstaan zijn en hoe je ze kan ompolen.
  Want enkel dan kan burn-out leiden tot ’n mooie transformatie en maakt een 2e, 3e, … burn-out geen kans.
  Deze mogelijkheid tot transformatie dient zich duidelijk al aan bij de jeugd, burn-out komt hoe langer hoe vaker voor bij twintigers.
  Mits een goeie aanpak/begeleiding kan deze epidemie net een mooie groeikans zijn voor onze Westerse samenleving.
  "No mud, no lotus!" (Thich Nhat Hanh)
  Een hoopgevende eye opener voor al wie met burn-out geconfronteerd wordt, zelf of in de omgeving.

  Deelname: 35€ vooraf te betalen, vroegboekkorting tot 14 maart, daarna 40€. max. 10 deelnemers. 
  Locatie: De Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 Deurne.
   

 • Food for Flow  - Wake up traject van 6 donderdagavonden van 19.30u tot 22u - nieuwe reeks in najaar 2019 op donderdagavond, vermoedelijke start 3 oktober. 

  Zit je niet lekker in je vel? Heb je eigenlijk niets te kort en ben je toch niet happy? Heb je veel last van kwaaltjes of lijd je aan een chronische ziekte? Zorg je voor iedereen behalve voor jezelf?
  Ja? Wil je daar graag verandering in brengen, maar weet je niet goed hoe/waar te beginnen?
  In dit wake up traject verkennen we alle domeinen die een cruciale rol spelen bij hoe we ons voelen en in het leven staan: ons fysiek lichaam, ons voelen, ons denken, relaties en zingeving. Je krijgt inzicht in de complexe samenhang van deze pijlers en hoe ze ons welzijn beïnvloeden. Je ontdekt een waaier aan mogelijkheden, tips en oefeningen om ze in praktijk om te zetten. Ook ga je voor jezelf een duidelijke balans opmaken: waar sta je? Wat geeft energie, wat vreet energie? Hoe kan je bijsturen? Dankzij enkele eenvoudige sleutels kan daaruit een eerste aanzet volgen tot jouw actieplan naar een betere gezondheid, gelukkig zijn én Flow. Want gezond zijn is veel meer dan niet ziek zijn. En je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden! :-)
  Dit traject is geschikt voor al wie bewust wil kiezen voor goede zelfzorg en gezondheid, evenwicht en geluk. 

  Het aantal deelnemers (min. 6 en max. 10) is beperkt om voldoende ruimte te laten voor interactie. De data worden gespreid zodat je voldoende kan integreren. (Dit is de herwerkte versie van 'de reeks 'Versterk je zelfgenezend vermogen'. Ze is bedoeld voor particulier gebruik.)


  - Fysiek lichaam in 2 delen op  en  oktober 2019 
  - Voelen op  november 2019 
  - Denken op 2019 
  - Relaties op  2019 
  - Zingeving op  2019

  Locatie: Verscholen Tuin, Peter Benoitlaan 15, 2100 in Deurne
  Investering: 199€ voor de reeks van 6 avonden - vroegboekkorting bij inschrijving én betaling vóór 20 september 2019, vanaf 21 september  €.

  Op aanvraag kan deze reeks ook als lezing gegeven worden, waarbij het globale kader geschetst wordt.

 • Flower of Life - meditatief tekenen - datum op aanvraag - leuk om te organiseren met een groepje vriendinnen of familie
  De Flower of Life, de Levensbloem, is één van de krachtigste positieve symbolen uit de heilige geometrie en staat voor de verbondenheid van alle leven in het universum.  Het bevat de blauwdruk van de gehele schepping , zoals ons DNA onze genetische code omvat. Dit patroon wordt in vrijwel alle oude culturen en grote religies teruggevonden (in India, Egypte, het Oude Griekenland, China, Japan en Israel). Tijdens deze workshop ligt de focus op het leren tekenen van dit patroon.

  Locatie: Azalealaan 17, 2531 Vremde 
  Deelname: vooraf te betalen, 15€. Thee, water en knabbeltje inbegrepen. Min. 6 en max. 8 deelnemers.
  Meebrengen: passer, papier en kleurpotloden

   

 • Ik Ken mijn Ikjes - datum te bepalen (van 19.30u tot 22u)

  Kan je moeilijk ‘nee’ zeggen of grenzen stellen? Heb je het lastig met keuzes maken? Ben je slaaf van je perfectionisme? Gaan je emoties vaak met jou aan de haal? Zit je hoofd vol to-dolijstjes en staat Me-time niet in je woordenboek? En denk je: ‘ja, zo ben ik nu eenmaal’ of ‘dat zit in de familie’ en ‘ik kan er niets aan doen’? Dan is er goed nieuws: je bent véél meer dan je denkt!
  In deze introductieworkshop ga je op verkenning naar de ikjes achter jouw patronen. Je krijgt inzicht in hun ontstaan, hun bedoelingen en hun manier van werken. En je ontdekt hoe jij het stuur weer zelf in handen kan nemen. Zodat je zélf je rijstijl, je route en bestemming kan bepalen. Zo kan je ook op een heel andere manier kijken naar en omgaan met klachten als burn out, CVS, fibromyalgie, depressie, enz. Laat je verrassen door je eigen mogelijkheden!

  Deelname
  : 70€ voor beide avonden, vooraf te betalen. Max. 12 deelnemers.
   

 • Bevrijdend loslaten - Ik ga op reis en ik laat achter... - nieuwe datum te bepalen

Loslaten doen we ons hele leven, vanaf onze geboorte tot en met onze laatste dag. En toch is het vaak geen makkie. Wat is loslaten eigenlijk? Wat maakt het zo moeilijk en hoe kan het makkelijker? Hoe belangrijk is loslaten voor onze gezondheid? We belichten ook het thema van ‘vergeven’, een fundamenteel aspect van het zelfgenezend vermogen. Een avond van inzichten en vooral praktische tips en oefeningen, die je nadien ook zelf kan toepassen. Een energetische detox in het voorjaar!

 

 • Focussen - nieuwe datum nog te bepalen

 

Focussen geeft je toegang tot de wijsheid van je eigen lichaam. Je geeft aandacht aan iets in je lichaam dat nog vaag, maar wel voelbaar is en dat te maken heeft met een situatie in je leven. Als je bij dat ‘iets’ stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich kenbaar te maken. Focussen kan je helpen om duidelijker te ervaren wat je voelt en/of wilt, om te leren omgaan met overweldigende gevoelens, om je te bevrijden van een blokkade of verslaving, om heldere beslissingen te nemen, om zelfkritiek te leren relativeren en jezelf meer te accepteren zoals je bent. Het kan andere processen positief beïnvloeden, zoals allerlei vormen van therapie en lichaamswerk, je spirituele ontplooiing, enz. Het hoofd kan ons makkelijk om de tuin leiden, maar het lichaam bedriegt nooit! De grondlegger van het Focussen is Eugene Gendlin. Begin jaren ’60 ontdekte hij in zijn onderzoek van psychotherapie dat iedereen beschikt over een natuurlijk vermogen om te Focussen, maar dat velen de vaardigheid verleerd zijn.

www.innerpoleposition.be | webdesign CtrlZ | © CtrlZ 2019